Σκανδαλώδης η Πώληση του ΟΤΕ στην Deutcshe Telekom

Ματαιώνεται η «φιλότιμη» προσπάθεια της Deutcshe Telekom να εξαγοράσει επιπλέον μετοχές που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο θέτοντας επιτακτικά το θέμα της επανεξέτασης της πώλησης του ΟΤΕ και την εκ των υστέρων αποζημίωση των «μικρομετόχων», η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του αρμοδίου σε θέματα εσωτερικής αγοράς Γάλου Επιτρόπου κ. Μισέλ Μπαρνιέ, στις 22 Οκτωβρίου 2009 έχει ξεκινήσει επίσημη διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας επειδή κατά την πώληση του ΟΤΕ στην DT δεν έχουν εφαρμοστεί ορθά οι διατάξεις της οδηγίας 2004/25 σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς και ιδίως οι διατάξεις που αφορούν την προστασία των μειοψηφούντων μετόχων! Σε επιστολή που απέστειλε η Επιτροπή στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2009, ζητήθηκε χωρίς ποτέ να λάβει απάντηση, να διευκρινιστεί γιατί στην περίπτωση της απόκτησης μετοχών του OTE από την DT δεν ενεργοποιήθηκε η υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς. Το εν λόγω σκάνδαλο χρίζει ιδιαίτερης προσοχής διότι ο κ. Μπαρνιέ ήταν αυτός που ενθάρρυνε την διαδικασία ξεπουλήματος του ΟΤΕ στους Γερμανούς και τώρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του ακυρώνει την όλη διαδικασία.

Όπως δείχνουν τα πράγματα το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού έγινε με παράνομο τρόπο και σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και χιλιάδων μικρομετόχων. Αποτελεί μονόδρομος η εκ νέου εθνικοποίηση του ΟΤΕ, αρχής γενομένης με την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης του ΟΤΕ που παραβιάζει ακόμη και την αστική νομοθεσία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s